Wie is Jeanet van Ramshorst?

Wat meer over mij…

Door de jaren heen heb ik in mijn werk verschillende ontwikkelingen doorgemaakt. Als praktisch mens ben ik ooit gestart als verpleegkundige. Al snel na mijn diplomering groeide mijn belangstelling richting hulpverlening en heb ik een hierbij passende studierichting gekozen. Ook daarin was de focus de eerste jaren heel praktisch gericht en veranderde langzaam in therapeutische richting. Na 2012 ben ik me hierin verder gaan scholen en specialiseren. Blijven studeren en ontwikkelen geven me energie en houden me scherp.

Ik ben getrouwd met Bram en samen hebben wij twee jong volwassen dochters. Verder ben ik een lezer, beweeg graag, ben ik ondernemend en houd ik van koken en samen eten. Zowel in werk als privé vind ik betrokkenheid, helderheid en gevoel voor humor essentieel. Ik werk met mensen vanuit gelijkwaardigheid, we delen allemaal vergelijkbare gevoelens en ervaringen. 

 

 

Volg mij op Social Media:

EFT Emotionally Focused Therapy

EFT is een therapievorm die is ontwikkeld door Sue Johnson. Zij is vooral bekend van haar boek Houd me Vast. De kern van EFT is dat stellen vastlopen in allerlei actie-reactie patronen waarin ze elkaar kwijtraken. Daaronder ligt bij beiden een individuele geschiedenis waarin pijnplekken zijn ontstaan die in relaties makkelijk geraakt worden. Verandering wordt mogelijk als je de patronen gaat zien, leert stoppen en oog krijgt voor de gevoeligheden en behoeften van jezelf en je partner. Van daaruit kun je nieuwe en veiliger interactiepatronen ontwikkelen.

Gestalt gezins- en relatietherapie

Ik heb deze vierjarige Gestaltopleiding gevolgd bij het Kempler Instituut. Gestalttherapie werkt ervaringsgericht en in het heden. Contact en ontmoeting staan centraal: met jezelf en met de ander. Problemen ontstaan door verstoringen in het contact en herstel van dit contact helpt om weer in balans te komen. Verandering wordt mogelijk als je jezelf en elkaar echt durft tegen te komen.

Brainspotting

Brainspotting is een neurobiologische therapievorm die sterk in opkomst is. Het is een lichaamsgerichte therapie waarbij je niet hoeft te praten. Pijnlijke ervaringen liggen opgeslagen in ons brein én in ons lichaam. Ons brein kan pas gaan verwerken als ons systeem de ervaringen ontlaadt. De grondlegger David Grand heeft ontdekt dat de richting waarin we kijken, bepaalt welk deel van ons brein geactiveerd wordt. Deze kennis heeft hij uitgewerkt in een zeer effectieve therapie. Als ervaringen verwerkt worden, leidt dit altijd tot ander gedrag.

Jeanet in de media

Af en toe krijg ik een vraag van de Libelle om in de rubriek denktank mijn mening als deskundige te geven. Een lezer stelt een vraag, vier lezers en één deskundige geven hun mening.

https://www.libelle.nl/tag/jeanet-van-ramshorst

In de podcast Relatie 2.0 van Ferdinand Bijzet en Hans van Raalte van Relatie-herstel ben ik in aflevering 5 te horen in een gesprek met hen over de toegevoegde waarde van brainspotting in relatietherapie.

https://www.buzzsprout.com/1752027?client_source=large_player&iframe=true&referrer=https://www.buzzsprout.com/1752027.js?container_id=buzzsprout-large-player-1752027&player=large#

Wat cliënten ervaren

‘Je hebt een bijzondere combinatie van én heel professioneel én heel persoonlijk zijn. Door het persoonlijke kon ik het ook laten binnenkomen als je moeilijke dingen zei’

Ontdek wat therapie voor jou of jullie kan betekenen