Blog

Brainspotting blijft verrassen….

Brainspotting blijft verrassen….

Brainspotting is een effectieve neurobiologische methodiek om pijnlijke ervaringen en blokkades te bewerken en te verwerken. De richting waarin we kijken, bepaalt welke delen van ons brein geactiveerd worden. Bij brainspotting wordt de juiste richting gezocht bij een lichamelijk gevoel dat voortkomt uit iets pijnlijks in ons leven, een blokkade, een thema, een ervaring. Als oogrichting en gevoel op hetzelfde thema zitten, start verwerking. Als cliënt richt je je alleen op lichamelijke sensaties die meestal in golven waarneembaar zijn zoals warmte, spanning, verhoogde hartslag, angst, verdriet, onrust, emotie, bewegingen of knipperen. Hiermee wordt het brein gefaciliteerd om te verwerken. Brainspotting werkt sneller dan praten omdat het buiten ons bewuste denken omgaat.

Lees meer
Het vat van zelfwaardering

Het vat van zelfwaardering

Het vat van zelfwaardering is een effectieve methodiek die aansluit bij wetenschappelijke inzichten uit de psychologie over gewoontevorming, hersenfuncties, de invloed van stress en de belangrijke rol van het onbewuste in ons doen en laten. Op een makkelijke en positieve manier krijgen mensen meer regie over hun gevoelens en gedrag waardoor gedragspatronen waar we soms al jaren last van hebben verrassend snel bijgestuurd worden. Het leidt tot meer tevredenheid met jezelf en je relaties.

Lees meer
Liefde… de grootste drijfveer

Liefde… de grootste drijfveer

De meeste vormen van relatietherapie zijn verschillende aanvliegroutes met dezelfde focus op hechtingsbehoeften. Harville Hendrix heeft dit helder uitgewerkt en maakt het praktisch toepasbaar met opdrachten en oefeningen. Gezonde zelfreflectie, open staan voor je partner, gevoelens reguleren en soms dingen doen die tegennatuurlijk voelen zijn hierbij de helpende kwaliteiten.

Lees meer