Daar gaan we weer....

Samen ontdekken hoe je zowel jezelf als de ander recht kunt doen in je relatie
;

We ergeren ons aan de kleinste dingen....

Als je langer bij elkaar bent, ontstaan er vaak patronen van op elkaar reageren die een eigen leven gaan leiden

;

Mijn partner is vreemdgegaan!!

Jullie wereld staat op zijn kop, je wilt echt samen verder, maar hoe dan?!

Herstel van verbinding

In relatietherapie leer je liefde beter begrijpen. Je krijgt meer begrip voor je eigen emotionele reacties en behoeften én die van je partner.

Je krijgt zicht op de negatieve interactiepatronen die pijn en afstand creëren én je leert hoe je die kunt beheersen en ombuigen.

Je gaat ontdekken welke behoeften er onder verwijten liggen en wat de kracht is van persoonlijk reageren.

Je zult gaan merken dat verschillen geen breekpunt hoeven vormen, maar dat ze elkaar aanvullen. Sterker nog, irritaties zeggen vaak iets over wat je zelf te ontwikkelen hebt.

Een heel specifiek traject is dat van herstel na vreemdgaan. Dit is emotioneel altijd een heel heftige en soms langdurige periode. Met behulp van het programma  S.A.M.E.N.  staan we uitgebreid stil bij de emoties, vragen en keuzen in de verschillende fasen van herstel. Herstel is nooit eenvoudig, maar vaak mogelijk!

 

Er zijn veel do’s en don’ts in de fase na vreemdgaan. Het programma S.A.M.E.N. neemt je hierin bij de hand

Hoe werkt relatietherapie?

Net als bij individuele therapie is de klik met mij belangrijk. Als jullie die niet voelen, wordt therapie lastig.

In de eerste gesprekken brengen we de reactiepatronen en beider voorkeursstijl  in kaart. Hoe is de balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander? Verder kijk ik naar wat er mist in de relatie, waar loopt het steeds weer op vast? In de gesprekken ligt de focus op hoe jullie problemen samen kunnen oplossen en hoe jullie op een voor beiden bevredigende manier met elkaar kunnen omgaan.

Ook bij relatietherapie geldt dat het zo lang duurt als het nodig is en zo kort als het kan. Uiteindelijk bepaal je als stel wanneer jullie doel bereikt is.

Relatietherapie is sneller effectief als je tijdig aan de bel trekt

Een relatie APK is een investering in de toekomst

Ervaren en ervaringsgericht

Ik heb geleerd dat het in relatietherapie meer gaat om het hoe dan om het wat. Vaak zie ik in de eerste tien minuten al wat een stel kenmerkt. Wie is vermijdend, wie valt aan, wie verdedigt, wie is de prater, de oplosser, de zwijger, de toedekker, de gekwetste?

Ik maak jullie bewust van je patronen, van wat je ten diepste nodig hebt van je partner. Hoe kun je dat op een persoonlijke manier bespreken en hoe kun je stilstaan bij de behoeften van je partner?

Het is bijzonder om na jaren samen zijn, nieuwe ontdekkingen over elkaar te doen

‘Je helpt me te verwoorden wat ik echt bedoel als ik er weinig tactisch iets uitgooi….’

‘Het brainspotten heeft veel toegevoegd aan ons herstel. Ik betrek alles niet meer direct op mezelf, maar kan beter luisteren naar wat hij zegt’

‘Ik hoorde zoveel dingen van mijn vrouw die ik niet wist of anders uitlegde, ik snap nu wel dat ze zich niet begrepen voelde’

Veelgestelde vragen

Wordt relatietherapie vergoed?

De meeste verzekeraars vergoeden geen relatietherapie. UItzondering hierop is CZ. Ook de dochterlabels vergoeden relatietherapie. Dit is altijd vanuit de aanvullende verzekering en afhankelijk van het gekozen pakket. 

Als een partner betrokken wordt bij een individueel traject, komen de gesprekken ook in aanmerking voor vergoeding. 

Therapie als je gaat scheiden??

Soms blijkt samen verder gaan geen optie meer. Ook dan kan therapie toevoegen. Er kunnen onderwerpen zijn die beter uitgesproken en afgerond moeten worden. Als je samen kinderen hebt, blijf je samen ouders. Dit goed gestalte blijven geven is een groot geschenk aan kinderen.

We verdragen problemen meestal lang voordat we actie ondernemen

Een intakegesprek is vrijblijvend en geeft een beeld van hoe ik werk en wat ik voor je kan betekenen